Sider

tirsdag den 5. juni 2007

Kanin braiseret i hvidvin

Kanin er dejlig, forårsagtigt let. Denne kanin blev lavet i søndags, da jeg havde lyst til at bruge den tid og fordybelse, det kræver, at lave god mad. Fik også lavet noget rabarber/jordbær kompot. Så er der skabte basis for nogle gode måltider de næste dage, hvis madlavnings- fordybelseslysten ikke viser sig.

Eller hvis arbejdet kommer først. Eller hvis lysten er mere til at høre Marilyn Mazurs Percussion Paradise på et tæppe i græsset med gode venner på en herlig solhed Grundlovsdag.


1/2 kanin, skåret i mindre stykker vendes i hvedemel tilsat salt og peber og brunes i en blanding af smør og olie (for tiden er koldpresset rapsolie favoritten). Kødstykkerne tages op og 1 hakket løg og et fed hvidløg steges gyldne i gryden.

Kødet kommer ned i gryden igen og varmes op. Gryden koges af på høj varm med et glas hvidvin. Efter et minut eller to tilsættes en krydderbuket - her af persille og timian - og kaninen simrer under låg på meget lav varme indtil den er mør. Ca. en halv time.

Denne gang lavede jeg den helt enkelt, tilsat nogle majroer og forårsløg 10 minutter før servering. Kaninkødet er dejlig mildt og er en god baggrund for mange smag - oliven, tomat, svampe, rødvin, mma.

Ingen kommentarer: