Disse ærkeamerikanske små(store)kager har en født plads i kogebogen. Opskriften her er som jeg bedst kan lide dem, seje og næsten bøjelige i konsistensen med sprøde, gyldne kanter. Og ikke for salt - det eneste salt her er fra smørret. Barndommens cookies blev bagt med vaniljesukker og chokolade chips fra Nestlé - jeg længes ikke tilbage til nogen af delene! Chokoladen her er Valhrona Manjari 64%, vaniljen er skrabet ud af en bønne. Til 40 - 50 cookies bruges:
250 g. blødt smør
3 dl. rørsukker
2 æg
kernene skrabet ud af en 1/2 vaniljestang
5,5 dl. hvedemel
1 tsk. natron
325 g. mørk chokolade, hakket groft
2,5 dl. valnøddekerner, hakkede groft
1. Tænd ovnen på 175°C. Pisk smør og sukker lyst. Kom æggene i og bland godt. Tilsæt mel, vaniliesukker og natron og pisk dejen ved lav hastighed til den er godt blandet. Vend chokoladen og valnødderne i.
2. Fordel dejen i spiseskefulde på bagepapir eller smurte bageplader. Der skal være ca. 8 cm. mellem kagerne da dejen flyder ud. Pres dem lidt ned. Bag kagerne, en plade ad gangen, i den forvarmede ovn i 12-14 minutter til de er gyldne. Afkøl kagerne på en bagerist.
Dejen kan fryses, den skal så tø op en time inden den bages. Se også peanut butter cookies.
4 kommentarer:
Jeg piskede denne her sammen og resultatet blev overtruffent. Det er sjældent at mine hash-kager bliver fortærret af folk udelukkende for smagen ^^ Tusind tak for opskriften :)
Happy you put it to work... :-)
Tobias har helt ret - fantastiske hash-kager der kommer af denne opskrift! Mange tak!
Ja super flotte hash-kager lavede dem på 30g og ga dem 12min super fine ;)
Send en kommentar