Havde nogle svinekæber i fryseren, de er gode både braiserede i øl eller vin, også confiterede. Havde lyst til pomerans, før sæsonen helt er slut. Det blev til svinekæber braiseret i hvidvin med pomeranssaft.
1 kg. svinekæber, evt. rensede
100 g. pancetta eller god bacon, i tern
1 løg, i tynde både
2 glas tør hvidvin
4 fed hvidløg
1,5 dl. god hønsefond
krydderbuket af persille, timian, laurbærblad, bladselleriblade, porreblade
salt og friskkværnet peber
saft af 1/2 - 1 pomerans
skræl af 1 pomerens, uden det hvide, i meget tynde strimler
evt. 1-2 spsk. fløde
2-3 spsk. hakket persille eller andet grønt
1. Pancetta'en steges sprød på en pande. Tages op og lægges til side. Kæberne brunes i fedtet, tilsæt evt. lidt olie, hvis ikke der er nok. Tages op. Overskydende fedt fjernes og varmen sænkes.
5. Fjern krydderbuket og skum evt. fedt af overfladen. Tilsæt pomeranssaft og smag saucen til, den skal være lidt sur. Der kan evt. lidt fløde i, til at balancere surheden. Rør pomeransskal i til sidst og drys med det hakkede grønt - her bladselleriblade - ved servering.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar