Eneste kiks var som stedfortræder for lime i Key lime pie. Smagen bliv kedeligt fadt, selv om jeg kom ret meget citronsaft i for at give noget mere syre. Måske prøver jeg igen... Mandelkagen skal der også udvikles på. Den leger jeg videre med i morgen, med creme eller andet, til at få bitterheden ned på et humant niveau. I aften er jeg doven. Havde lyst til noget grønt og vandigt. Endte med at lave en variation over almindelig braiseret julesalat:
2 julesalater, skåret i kvarte eller sjettedele på langs
1 1/2 spsk. smør
saften af 1/2 lille pomerans
2 tsk. rørsukker
salt
Kom saft, sukker og salt i gryden og vend igen. Skru helt ned for varmen og lad julesalaten braisere under låg indtil den er blød og evt. lidt karameliseret - ca. 5 minutter.
Spiste julesalaten til en rest hummerbisque fra fryseren med ristet brød. Begavet kombination.
2 kommentarer:
Det lyder sørme godt.
I Champagne - resten af Frankrig ved jeg dårligere besked med - spiser mange julesalaten som årstidens salat.
Rå med den evindelige vinaigrette eller på sauté-panden med lidt vand og sukker.
Jeg har også smagt julesalat i en salt udgave af Tarte Tatin med karamelliseret honning. Temmelig godt.
God weekend.
Tarte Tatin med julesalat... lyder lækkert.
Jeg er vild med julesalat, måske blev jeg nød til at opfinde flere variationer, hvis jeg spiste den hver dag :-)
...braiseret I Nouilly Prat er den også suveræn.
Var lige ind på bloggen i går, det lyder spændende med egne flasker. Tillykke!
Send en kommentar