Citronfromage er værdig til opgaven. Prøvede den i dag uden den flødeskum, jeg plejer at komme i, brugte kun flødeskum til pynt. Der var lidt for meget citron i, ellers var vi enige om, at den smagte godt. Lars tror slet ikke hans forældre kommer fløde i deres...
2,5 blade husblas á ca. 20 x 8 cm.
4 æggeblommer*
1 dl. rørsukker
saft af 2 - 3 citroner
1 spsk. revet citronskal
4 æggehvider*
2 dl. piskefløde
2. Rør æggeblommer og sukker godt sammen. Tilsæt citronskal og det halve af citronsaften.
3. Tag husblasen op med det vand, der hænger ved, og smelt den i en lille gryde over meget lav varme - evt. vandbad. Rør i gryden med en finger - så bliver husblasen varm nok til at blive trævlet.
4. Afkøl husblasen med resten af citronsaften. Hæld blandingen i æg/sukkermassen, mens der røres. Stil skålen kolig.
Man kan også piske endnu 2 dl. fløde og vende den i fromagen før æggehviderne.
*Efterhånden bruger jeg mest friske, upasteuriserede øko æg, når jeg laver noget med rå æg til mig selv - og stadig pasteuriserede, når andre spiser med.
2 kommentarer:
Er der en dessertvin der går godt til citronfromage?
Hej Michael
Hvis der er fløde i er det ikke så krævende - en lidt frisk dessertvin gør det. En italiensk Malvasia (perlende) eller en god tysk Auslese eller Beerenauslese på Gewürtztraminer eller Riesling.
Uden flødeskum er det mere krævende... jeg har gode erfaringer med Beerenauslese på druen Scheuraube til citrusdesserter. Druen indeholder meget syre, og er vinen stadig ung, er syren endnu ikke mildnet.
Håber du kan bruge det. Fortæl gerne, hvis du finder på andet der virker... God fornøjelse!
mange hilsener Kim
Send en kommentar