Sider

mandag den 16. februar 2009

Sellerisuppe

Fik selleripuré i går aftes sammen med stegt flæsk og braiseret Treviso radicchio. Puréen er lige ud af landevejen:

1 selleri i store tern koges møre med ca. 1 dl. vand tilsat salt. Mases groft med en gaffel sammen med nogle spsk. fløde og en spsk. smør.

I aften blev resten af puréen til suppe, varmede igennem med 2-3 dl. porre kogevand - kyllingfond havde også været fint. Blendet glat og ensartet med stavblenderen og smagt til med lidt mere salt.

Sellerismagen var mild og nøddeagtig - ikke skarp, som det kan være. Som gjorde at suppen smagte godt i sig selv. Jeg var også i humør til det helt enkle og arbejder på at smide de par kilo, jeg tog på i New York. Ellers havde jeg nok lavet en topping af ristet bacon, sorte trompetsvampe og hakket persille til at komme på ved serveringen.

Resten af menuen bestod af de kogte porrer dryppede med rapskimolie og et par drys flagesalt. Tynde finske rugknækbrød. Bichels eviggode Comté til præ-dessert og en skefuld hver stikkelsbærkompot (fryserrydning...) og creme fraiche til slut.

8 kommentarer:

Malou Klidmoster sagde ...

Nice, jeg elsker når man kan bruge sine rester til suppe.
Jeg har fulgt din blog i et stylle tid nu og kan rigtig godt lide det du laver.
Hvor fandt du pomerens?
Mvh Malou

Malou Klidmoster sagde ...

Well, stave kan jeg vist ikke i dag :-)

kimmm sagde ...

Hej Malou

Tak for blogrosen! Dejligt, du kan lide den.

Ja, hvis jeg er i madhumør, kan jeg lide at lave nogle gode basisting i weekenden - så det bliver nemt at lave rigtig mad på kort tid i ugedagene.

Pomerans sæson er ved at være slut. Min lokale grønthandleren havde 3 tilbage, og han gav mig dem.

Ellers har jeg set dem flere steder i Kbh. område i år - hos grønthandlere, tror også Irma havde dem lige lidt. Sidste år købte jeg en hel kasse i inco. Pomerans-kalas!

mange hilsner
Kim

Anonym sagde ...

Jeg skaffede pomerens hos grønthandleren i Værnedamsvej.

I øvrigt synes jeg du blære dig lige lovligt meget med dine indkøb i Inco, mig bekendt så kan os almindelig dødelige uden momsregistration ikke handle der - men du ved måske noget jeg ikke ved? :-)

Kim Mühlhahn sagde ...

Hej Jenny

Værnedamsvej, godt at vide.

Hehe, det med inco... sorry, jeg ved godt, man skal have momsreg. Det nyder jeg også stort, man kan godt få nogle lækkerier.

god weekend!

Kim Mühlhahn sagde ...

Hvad lavede du forresten med pomernes'ene?

Anonym sagde ...

Jeg lavede marmelade efter Camilla Plum opskrift, men mine stjerneanis var vist lidt døde.

kimmm sagde ...

kender ikke den opskrift... blev den god trods død stjerneanis?