Smørmøre. Bløde og letklistrede, som kødet tæt ved benet tit er. De var suveræne sammen med rødkål med andefedt, kastanie og æbler. En delikatesse.
2 kg. svinekæber, afpudsede
ande- eller svinefedt så det dækker kødet, ca. 1 l.
2 spsk. salt
friskkværnet peber
3-4 grene timian
2-3 laurbær
2 fed hvidløg med 1 nellike stukket i hver
Kæberne gnides med salt og står i køleskabet natten over. Næste dag smeltes andefedt i en gryde og saltet tørres af kæberne. Kæberne og resten af ingredienserne kommes i fedtet, og simrer på laveste mulig varme i 2 1/2 time. Fedtet skal lige skælve, ikke boble. Mit komfur kan ikke skrues langt nok ned, det virkede fint at slukke i 10 minutter, så tænde i 10 i det meste af kogetiden.
De skal lige brunes kort på panden eller i ovnen før de spises. Konfitering er oprindeligt en konserveringsmetode, og kødet kan gemmes længe ved at komme det varmt i steriliserede beholdere og dække 1-2 cm. over med varmt fedt. Skal stå mindst kælderkoldt.
Kæber er fantastiske. De kan laves på mange delikate måder, f.eks. braiserede. Eneste lille skår i glæden er, at de er ved at blive moderne, med deraf følgende moderne priser. De koster stadig kun 30 kr. plus moms i Inco, men dem jeg bestilte forleden fra slagteren, var oppe på en hund per kilo...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar