Sider

tirsdag den 4. maj 2010

Rosenkålskud lynstegt i dansk oversættelse

De sidste rosenkålstokke har fået lov at ligge i haven indtil nu, dels af dovenskab, dels så at de skud, der spirer på dem, kunne blive store nok til at komme i wok'en. Det var de i søndags - og stadig bløde nok til, at stænglerne kunne spises uden at føle sig som drøvtygger.De blev lynstegte sammen med de sidste små overvintrede porrer. Da jeg er i nordisk mode blev det en lynstegning i dansk version. Teknikken er den samme som vanlig, kinesisk lynstegning:

1. olien opvarmes og gives smag
2. grønsager, kød mm. svitses over høj varme i olien for at optage dens smag og lukke saften ind
3. væske og evt. andre smagsgivere hældes på, varmen sænkes og retten simrer et par minutter til alt er lige akkurat mørt
4. væsken fortykkes til sauce lige før servering

Oversat til rosenkålsskud lynstegt på dansk bliver det - til 2:

1. Det hvide af 6-8 (meget) små porrer steger et minut sammen med peber i et par skefulde rapsolie over mellemhøj varme.

2. To store håndfulde vaskede og tørrede rosenkålskud steger med et par minutter mere, mens der røres, så de dækkes af den varme olie.

3. Varmen sænkes og et par skefulde vand, 1/2 tsk. rørsukker og lidt flagesalt kommes i og skudene simrer endnu et par minutter til de er næsten møre.

4. 3 spsk. piskefløde kommes i og røres med de sidste par minutter til fløden er nærmest reduceret væk. Kålskudene smages til og serveres.
Resultatet er delikate kålskud, hvis letbitre smag lige er formildet af fløden og sukkeret. Super tilbehør til ovngrillet perlehønebryst, nye kartofler og bagt rabarber vendt med ramsløg.

2 kommentarer:

Faster Philip sagde ...

Uhhh, det ser godt ud Jonas =)

Tak for spændende læsning.

De bedste hilsner

Faster Philip

kimmm sagde ...

Tak for ordene, Faster. Jeg tror forårsskud fra kål kunne blive det nye sort i det nordiske køkken :-)

Forårshilsener

Kim