Sider

fredag den 14. maj 2010

Griseskank i øl og honning


Kan ikke rigtig tagges som fast food, fordi det tager 4 timer. Meeen, når kun 15 af minutterne kræver at man er der... Lige noget til dagens mini energireserve og lyst til noget kraftig kød med bindevævs-klister-fornemmelse.

Det er næsten for enkelt til at skrive... men det kommer med, fordi det er velsmag på højt niveau. Der bruges:
1 griseskank
1/2 flaske øl
en stor spsk. honning
timian, salt og friskkværnet peber
Skindet fjernes fra skanken og kødet skæres af benet i store stykker. Det hele kommes i en tung gryde og stilles i ovnen ved 150°C. Med låg de første par timer.

Øllet her en lettere type, en rest fra hedengangent Hillerødbryggeriet, Brøckhouse. Bruges der porter eller en med mere sukker i, skal der lidt vand i, så saucen ikke karamelliserer for hurtig. Minder Kathrine mig om.
Så sover man til middag et par timer, mens transistorradioen kører, står op og rører lidt i gryden, og tager låget af. Kødet får endnu 1,5 - 2 timer, til det er smukt brunt og helt blødt og mørt.

Det var for mørkt til et godt billede, men den klistrede skanke er behørigt nydt med en bunke smørdampede grønne asparges. Stor-raffineret. Lille anstrengelse.

Ingen kommentarer: