Sider

onsdag den 26. maj 2010

Blomkål stegt med Parmesan

Endnu en superenkelhed. Godt på en dag, hvor det skal være nemt og delikat. Beklager, hvis opskriften kommer til at fornærme nogle af mine søde læseres intelligens(er). Det er ikke meningen! Den giver bare en damn good blomkål.

Blomkålen
er stegt - for at fremhæve nøddesmagen i stedet for fimsen - så dampet, så stegt videre med Parmesan. Til 2 bruges:

1/2 blomkål
rapskim- eller anden god olie
1/2 dl. godt indkogt fond - fra den høne, man har kogt i weekenden :-)
salt
et stykke Parmesan på størrelsen med en stor tommelfinger
purløg og evt. purløgsblomster

1. Blomkålen brækkes i buketter, som skæres i halve på langs. De halve buketter steges på en pande i olien et par minutter uden at tage farve.

2. Hønsefond og salt kommes på, og buketterne dampes indtil fonden er kogt ind og blomkålen er næsten mør. Det tager 5-7 minutter.
3. Parmesan'en rives på og blomkålen steges endnu et par minutter. Purløgsblomsterne vendes med de sidste sekunder - så de blødes lidt op - og purløget kommes på ved servering.
Næsten alt hæves et par klasser, når der kommes - god - Parmesan på. Glem Grana her. Brug mønterne på en kvalitets Parmiggiano. Og spis det sjældenere, hvis det skal til for at få budgettet til at hænge sammen.

Denne er en af de bedste, jeg har smagt her i landet, lavet på mælk fra Reggiano regionens røde køer, Razza Reggiana. Købt hos Bichel Vine.

Ingen kommentarer: