Sider

søndag den 19. juli 2009

Skinke og melon

Haft en del dage, hvor bare et kvarter virker som lang tid at bruge til at lave mad. Uden at lysten til lækker mad er mindre end normalt.

Så det bliver det allernemmeste... braiseret roetoppe - cime di rapa - fra haven, stegt polenta og gedeost i går. Melon med skinke i dag. Og mange andre dage. Også i flydende form. Det er en af mine sommer yndlingsretter, og forrådet ligger klar på forhånd.

Et godt stykke crudo dolce lufttørret skinke i fryseren. Den skal oppe 20 min. før den skal bruges, så er det nemt at skære fine, tynde skiver af. Og så tilbage i fryseren med det samme.

Præ-skåret skinke kan selvfølgelig også bruges, denne smager af mere og er billigere i længden - og så er der skinkeender til f.eks. hestebønner og skinke.

Og meloner i forskellige modningsgrader på køkkenbordet. Melonen skal være den bedste, man kan finde. For tiden er Coops orangekødede canteloupe ret stabilt søde og aromatiske, tit har de brug for at stå 4 - 5 dage på køkkenbordet for at blive rigtig modne. Hellere saftig og supermoden med en plet eller to...

Drak en (næsten) tør, rød Lambrusco til, Chiarlis Mutina Grasparossa di Castelvetro 2008, 'Selezionato da Carlo Merolli' - Merollis udvalgte. Fra køleskabet, indbegrebet af sommer. Med en sødme, som var fin til skinkens sød og salt, ikke helt perfekt til melonen.

Skal inde og lave lammepølser til drengens fødselsdag i morgen. Pølsestopper i rullekuffert til Nørrebro....

Ingen kommentarer: