Sider

onsdag den 27. maj 2009

Cime, orange vin og andepølse

Det lovede lyn og torden var længe om at komme, så der blev flere timer til at putzle rundt i haven efter arbejde. Lavede lidt. Mest nød at fra den hvide syrens duft-sky til blåregnens, videre til syrenen bag køkkenhaven og tilbage igen.
Aftensmaden var fast: en håndfuld chili-braiseret cime fra haven. En rest nye kartofler. Andepølse med valnødder, i fryseren fra sidste pølsedag. Jeg vred også det sidste glas orange heksevin ud af flasken. Overraskende frisk stadigvæk.

Andepølserne er lavet som i pølsegrundopskriften. Halvdelen af svinekødet skiftes ud med and - bedst/billigst frå lår og ikke reelle stykker. Her fra bryst. Krydringen er quatre-epices og salt, henholdsvis 1 og 1-2 spsk. til 1,5 kg. kød.

En stor håndfuld letristede valnødder er vendt i efter kødet er hakket med krydderierne. Pølserne er fyldt på store lammetarme, ca. 29 mm. Smages til - vigtigt - inden de stoppes i tarmene.

Ingen kommentarer: