Sider

mandag den 4. maj 2009

Dovenskab og Vitello tonnato

Længe siden... det var ikke meningen, og jeg er ked af, hvis nogle er gået forgæves! Der har været så mange projekter, og maden har været noget, der allerede er postet, eller er bare ostemadder og gulerødder... Gode oste og søde gulerødder, ok, ikke rigtig noget at skrive om.

Og da jeg lige havde sat mig for at poste i går aftes opdagede jeg, at den nye episode af
Kami no Shizuku - vinmanga fra japansk tv - var kommet. Feeding my drama addiction, som der står. Perfekt måde at afslutte en travl arbejdsweekend på. Ikke en, der afføder blogskrift. Ak.
I dag må det så være. Har glædet mig hele dagen til at få en rest Vitello tonnato fra konfirmationsmaden, som jeg lavede i lørdags. Et større projekt med en tre retters italiensk buffet - og maden blev lækker.

Vitello tonnato = kold kalv i tun/kapers/citron/ansjosemayonnaise. En kongeret. Mayo'en er også rigtig god til tunge. Og jeg har serveret den til fiskespisende vegetarer på kartofler.

Jeg nød den også til fulde. Vinhandleren siger, at man traditionalt drikker Dolcetto til. Her blev det et glas af Cascina Baricchis Nebbiolo fra 2004, en rest, der fint kunne tåle opbevaring et par dage med vakumlukker. Passede godt til. Ret køligt. Opskriften på vitello'en er lang og jeg er for slap. I morgen, lover jeg....

2 kommentarer:

Lars @ grydeskeen sagde ...

Kongeret? Jeg har altid gået uden om den. Min hjerne synes bare af underlige(?) årsager at ALLE de andre ting på et italiensk menukort lyder mere lækkert end kalv med tun-snask på.

.. en dag må jeg prøve det. Der kommer jo nok en dag hvor jeg finder en italiensk restaurant med kun 1 ret på menuen.

Louise Møller Kjeldager sagde ...

Der har du snydt dig selv. Det er en af de bedste retter jeg kender, og jeg laver den ofte selv når jeg er ude og lave mad for andre. Mange bliver overrasket over smagen. Rigtig god sommerret, så prøv den