Sider

mandag den 25. maj 2009

Orange

Vinen har jeg skrevet rosende om før, da den var lyserød. Winzerkeller, Hex vom Dasenstein, Qualitätswein fra 2005. Jeg faldt over et par flasker fra sidste års fødselsdag, nu er den orange. Helt betagende smuk orange. Jeg regnede med, at den var blevet for gamle.

Men nej, den sarte pinot-duft var der, letforførende som sidst. Bare orange. Den er lige så stor en fornøjelse at drikke som den gang, og jeg har fået den nu for tredie dag til helt forskellig mad. Har været på køl med vakumlukker, som ikke bevarer den første, sarte duft, men har virket fint med smagen.
I forgårs til resterne af en ovngrillet poussin med braiserede forårsløg - perfekt. I går til basis lammetagine med spinat. Med en del chili, spidskommen og koriander, som vinen var supergod til. I aften til flødekogte hvide asparges, nye kartofler og skinke med estragon, super, en rigtig aspargesvin. Og kan med estragon.
Hældt et par skefulde af vinen i en moden canteloupe melon til dessert. Ret godt. Har lige set, at Tysk Vin Klub har den på lager igen.

Ingen kommentarer: