Sider

søndag den 23. november 2008

Chokomuffin med blød orangetrøffel kerne

Det er bare dejligt at lave god mad og spise den sammen med nogle, der sætter så stor pris på det, som mine to eftermiddags middagsgæster gør. Vi nippede os igennem en del små retter og sluttede af med en chokoladedrøm. Til 12 små muffins bruges:

Trøffel:
65 g. mørk bitter chokolade
0,6 dl. piskefløde
revet skal af 1 øko appelsin
5 g. sukker
4 g. maizena
2 tsk. Grand Marnier

Muffindej:
250 g. af samme chokolade som ovenfor
40 g. smør
40 g. æggeblommer
190 g. æggehvider
50 g. sukker
30 g. hvedemel

1. Lav trøffel: Hak de 65 g. chokolade meget fint og kom den i en skål. Kog fløde, sukker og appelsinskal op og lad fløden træk en times tid. Sig fløden, tilsæt maizena og bring fløden i kog igen. Rør hele tiden indtil maizena'en begynder at tykne væsken. Hæld den varme fløde over chokoladen og pisk blandingen ensartet. Tilsæt Grand Marnier.

2. Kom massen i en sprøjtepose og sprøjt 12 toppe ud på et stykke bagepapir. Stil dem i fryseren.

3. Lav muffindej: hak chokoladen fint. Kom den i en skål i et vandbad og smelt chokoladen. Skær smørret i mindre stykker og rør dem i chokoladen når den er 50°-55° varm. Rør så æggeblommerne i.

4. Pisk æggehviderne meget luftige. Tilsæt sukker og pisk videre, indtil hviderne er helt stive. Vend lidt af æggehviderne i chokoladen - for at gøre den lind - og sigt så melet i. Rør det sammen og kom resten af æggehviderne i. Vend forsigtigt indtil massen er ensartet.

5. Bagning: kom papirkapsler i linse- eller muffinforme. Hæld små 2 cm. af grunddejen i hver kapsel. Kom en frossen trøffeltoppe i hver og dæk med resten af dejen. Stil kagerne i fryseren indtil de skal bages.
6. Forvarm ovnen til 210°. Kom kagerne direkte fra fryseren i den varme ovn og bag dem i 6-8 minutter. Trøffelmassen i kernen skal være meget bløde. Lad dem køle af i formene og lad dem sætte sig mindst 4 timer, før de spises.

Opskriften er en variation over en i Claus Meyers choko bog. Chokoladen er fra Valhrona. Tilbehøret er fløde pisket med sukker og en smule Grand Marnier. Og en stor skefuld syltede kumquats og et stykke abstrakt chokoladekunst drysset med salt.

Vi startede med at drikke Mas Amiels 6 års Maury til. Super vin, men der manglede en kant til al den intense chokoladesmag og fløden. Kold Brachetto viste sig at være den helt rigtige. Hvorfor er jeg ikke overrasket??


Ingen kommentarer: