Sider

lørdag den 8. november 2008

Fast food af simreretter

Resterne af lørdagens gryde braiserede andelår med kirsebær blev starten på 2 hurtige middage med masser af smag og en del grønsager i løbet af ugen. Tilpas no-brain, til at det går efter en hel arbejdsdag.

Mandag var de sammen med kogte rødbeder og sweet potato mos. Rødbederne var også kogte i weekenden samtidig med andelårene. En lille time. Med skræl på - den smuttes af bagefter.

Sweet potatoes prikkes med en gaffel og bages møre, en times tid, måske lidt mere. De skrabes ud af skallerne med en ske og moses med gaffel, mens anden varmes. Rødbederne tages ud af køleskabet en time før de spises, skæres i tykke skiver og dryppes med lidt rapskimolie. Et kvarters aktivt arbejde. Ripassoen fra første omgang var stadig fin efter et par dages ophold under vakuumlukker. Og god til alt sødmen.
I torsdags havde grønthandleren flotte, sprøde majroer. De letbitre roer passer godt til andens fedt og kraft og kirsebærenes sødme. Flere store roer skrælles, skæres i både og steges i lidt god olie - eller andefedt - på panden til de er lige netop møre. Resterne er også gode dagen efter. Imens varmes anden nænsomt op. Serveret med resten af de kogte rødbeder vendt i mandelsennep og olie. 20 minutters slapt arbejde.

Ingen kommentarer: