Opskriften er en variation over Paula Wolferts, en af mine foretrukne leverandører af viden om middelhavsmad, fra bogen Moroccan Cuisine. Fra 1973 og stadig en perle. Til 4 med en god rest bruges:
2,5 kg. lammehals, skåret i kvarte af slagteren
1 skalotteløg, hakket fint
2 spsk. hakket frisk koriander
2 spsk. hakket bredbladet persille
en smule safran, pulveriseret
en knivspids cayenne
1-2 cm. tommeltyk frisk ingefær, hakket fint
salt
1 tsk. friskkværnet sort peber
40 g. usaltet smør
3/4 l. vand
3 små auberginer, i store tern
2 rødløg, hakkede groft
3 kvæder
1. Kvæderne koges i 10 minutter efter opskriften i forrig post.
2. Fjern overskydende fedt fra kødet. Steg kød, skalotteløg og krydderier i smørret, så aromaerne fra krydderierne 'åbner sig', men uden at kødet brunes. Tilsæt vandet og lad kødet simre sagt med låg på i 1,5 time.
Couscous er den fødte ledsager. Tenuta san Mauros Barbera d'Asti 'il' 2003 fra Korsholm Wine var fin til. Og med Obamakagen til dessert var det helt prima.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar