Sider

tirsdag den 18. november 2008

Tragtkantareller og årets sidste? kantareller

Vi var ved at opgive at finde tragtkantareller på det gamle sted i Grib Skov. Så stod der pludselig en håndfuld store, friske kantareller - og vi kom ikke væk fra den skov foreløbig. Der var ikke flere kantareller, men faktisk en del tragtkantareller, da vi endelig kom ned på hug og fik stirret længe nok.

Nogle blev nænsomt stegt i smør som tilbehør til scalopinni med citron og persille. Resten er tørrede. Et par dage i en kurvebakke med stofble i vindueskarmen over radiatoren. 15 minutter i ovnen til sidst, så de bliver helt sprøde, og ind i et glas.
Tragtkantareller er en af de bedste svampe til tørring, og de er gode at have til vinterens suppe. Dejligt at finde nogle før sæsonen er helt slut - og det nærmest man kommer de skønne væsener er et billede af stensvampen på Malta.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

vi var, her i weekenden, også ude at se "mit" kantarelsted efter i sømmene. Der var stadig til en god franner eller to, amatyst-kantareller. De fik lov at stå.... Til næste år har de bare at være ligeså gavmilde som i år. Men det er nu sekundært, for der er jo altid den lille pigsvamp. Den slår enhver kantarel med flere banelængder til enhver tid.