...eller besteeya... med Wolferts transcription af de arabiske vokaler. En marokkansk delikatesse med duer og mandler, som jeg har spist i Paris og længe har haft lyst til at lave selv. Fundamentet for mit første forsøg er opskriften fra Paula Wolferts Moroccan Cuisine, udgivet første gang i 1973.
Bogens opskrifter, metoder og kulinariske viden vidner om de mange timer Wolfert har tilbragt i marokkanske køkkener. Hun er omhyggelig og søger kompromiløst efter at finde frem til, hvad der får maden til at smage af det, den skal smage af. En meget jordforbunden og samtidigt højttravende og stringent søgen efter at røre ved madens sjæl, at vise de betingelser, der gør, at den kommer til udtryk på tallerkenen.
En kærlighed til madens smag, som sikrer hende plads i mit madhjerte og på min kogebogsreol. Der står også hendes fine The Cooking of Southwest France. Ved siden af Marcella Hazen, som kan det samme med sit hjemlige italienske køkken.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar