Det var meningen at de skulle blive til en gave, men så langt kom jeg ikke. I stedet blev de stegt og vendt med:
nogle store jordskokker, skrællede let og i tykke skiver
et par spsk. kapers i salt, udblødte i 10 min.
1/2 glas hvidvin
2-3 spsk. piskefløde
friskkværnet peber.
Det hele i et ovnfast fad under en halv parteret kylling. Hane kan ikke bruges, det kræver længere tid. Denne er fra De fem gaarde - ikke økologisk, men en af de mere velsmagende kyllinger, jeg har fundet i supermarkedsdiskene. Salt og peber på, så kan den passe sig selv i ca. 40 min. i en 200°C varm ovn, evt. med lidt varmluft til sidst.
Vinen er også super - Savennieres Roche aux Moines, en af Loiredalens fornemme hvide vine, som laves af en af mine yndlingsdruer, Chenin blanc. Denne er købt hos kvalitetsproducenten Chateau de Chamboureau, og har fået lov til at ligge de 8-9 år, de sagde den skulle for at blive helt vidunderlig.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar