Smuk dag. Krokus i udbrud og sol. I år er køkkenhaven delt op i 10 bede og jeg klargør en ad gangen. For ikke at få ondt i ryggen, men mest så min utålmodige havesjæl kan se hurtige resultater.
De første 2 bede er klare, og de helt tidlige ting skal sås en af dagene. Hestebønner, cicoriesalater, cime di rapa/sennepskål... franske anemoneknolde... Tog skvalderkål, nogle af de sidste porrer og lidt nye skud bronzefennikel med ind bagefter til en let, grøn forårsminestrone.Fulgt den almindelig fremgangsmåde på hvid minestrone, uden kartofler og bacon. Brugte de sidste tørrede sort trompetsvampe fra efteråret. Ingredienserne blev:
rapsolie
1 skalotteløg, hakket
1/2 glas hvidvin
kogevand fra i gårs porrer
1 gulerod i halve skiver
2 små porrer, det hvide, i skiver
nogle fennikelstænger, i skiver
ca. 2 dl. kogte hvide bønner med kogevand
lille håndfuld sort trompetsvampe, opblødte, med opblødningsvand
lille håndfuld feldsalat
lille håndfuld nye skvalderkålskud
et par spsk. minutpolenta
4-5 små brønzefennikelskud
Minutpolenta fik... et minut. Fennikelskud kom på til allersidst, aromaen er flygtig. Parmesanflager på ved bordet.
St. Clairs Sauvignon Blanc, åben fra i går, var helt rigtig - både i og til. Suppen var en smule syrlig, fra vinen, for at give lethedsfølelsen. Også derfor var den uden bacon og kartofler. Det virkede fint.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar