Nogle blev kogt i olie/citron marinade. Samme fremgangsmåde som med baby artiskokker: 4 skrællede rødder skåret i 6-8 cm. stykker koges i 2 spsk. god olivenolie, 1 spsk. citronsaft og salt og peber. Det tager ca. 10 minutter.
Arbejdet med rødderne - grunden til, at jeg laver dem i weekenden i stedet for efter en arbejdsdag - er skrælningen. Det er nemmest at lægge dem på et skærebrædt og gør som med hvide asparges. Besværligt...
Det hedder at de skal ligge i vand med citron i for ikke at tage farve. Dovenskabet lever også i weekenden, heldigvis gør det ikke noget at lade være, de bliver hvide igen ved opvarmning.
5 kommentarer:
Hej Jonas
Tak for opskrift på skorzonerrødder, dem vil jeg prøve da jeg har rødderne i haven, men er løbet tør for ideer -mvh Margit
Hej Margit
Har du virkelig rødderne i haven? Wow. Bliver de tykke nok til, at der er noget tilbage, når de skrælles? Det var der ikke rigtigt i mit eneste forsøg for mange år siden.
Hvad gør du ellers med dem?
hilsen Kim
Dén opskrift napper jeg;-)
Mvh LaCucinaNada
God fornøjelse med dem, Nada :-)
Jeg har lige lavet havrerod på samme måde, også lækre...
Send en kommentar