Sider

lørdag den 27. februar 2010

Drømmer om porchetta

Til en café dag sidste weekend i The Food Agency regi havde jeg fornøjelsen af at have Jonas med til at lave det, der skulle være på sandwich'ene. Iklædt nogle lag forede hættesweatshirts og troen på, at sommeren også kommer i år, blev der grillet grønsager på den åbne grill og stegt nakke på weberen i sneen.

Og hvilken nakke. Med et øje til den italienske porchetta skar vi to lommer på langs af nogle hele svinenakke. Lommerne blev fyldt med en krydderblanding bestående af fennikel, persille, hvidløg og fennikelfrø. Mængderne til en nakke på ca. 2,5 kg. uden ben er ca:
1 fennikelknold, gerne med noget af stænglerne
1 lille håndfuld persille
1 spsk. fennikelfrø, stødt fint, f.eks. i en kaffemølle
1/3 fed hvidløg
salt og friskkværnet sort peber

1. Fennikel, persille og hvidløg hakkes fint i en foodprocessor, der kan jo også bruges knive. Urterne røres med de stødt fennikelfrø, salt og peber.

2. Der skæres 2 lommer på langs af svinenakken. Urteblandingen gnides på kødet og fyldes i lommerne. Kødet snøres sammen til en rulle, så urteblandingen holdes på plads.
3. Vores nakker fik små 4 timer på lav varme på webergrillen. Så lav, at kullene gik ud i den ene side på et tidspunkt. Oops. Nakken kan også laves i ovnen.

Kødet var saftigt og smagt ikke overraskende som madhimmel på jorden. Både det, vi spiste med det samme, og det, som blev nænsomt varmet i ovnen - 100°C - til at komme lunt i sandwich'ene næste dag.

1 kommentar:

Jonas sagde ...

Mums.. det var alle de kolde timer udendørs værd at grille de svin der, det smagte ikke mindre end fantastisk :)