Det var ikke meningen pausen skulle vare så længe! Det har været nogle a-lot-on-your-plate dage, med min fars udtryk. Gode mennesker, spændende faser i projekterne, deadlines, som vi ikke helt når, en masse kvalitet i det hele. Og rå mængder af god mad.
Som de små, melløse appelsinmuffins. Opskriften er en gammel kending, denne gang bagt som mini muffins i linsestørrelse. Til 12 små muffins eller 1 springform bruges:
2 økologiske appelsiner
250 g mandler
1 spsk bagepulver
285 g sukker
6 æg
1. Appelsinerne vaskes. De koges på lav varme under låg, indtil de er helt møre, ca. 2 timer.
2. Ovnen forvarmes til 190°. Mandlerne hakkes meget fint i en foodprocessor og stilles til side. Evt. kerner fjernes fra de kogte appelsiner. Appelsinerne pureres og røres med resten af ingredienserne.
3. Dejen hældes i papirskapsler, som ligger i linseforme. De små muffins bages i ca. 35 minutter på en plade midt i ovnen. Dejen kan også bages i en springform (22 cm.) beklædt med bagepapir, den skal have ca. 1 time. Kagen køles af, før den tages ud af formen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar