Sider

onsdag den 10. februar 2010

Fastelavnsboller

Traditionelt er fastelavnsboller lavet med gærdej eller wienerbrødsdej. Som endnu ikke helt integreret i mit adoptivland, bruger jeg lejligheden til at spise vandbakkelser. Til ca. 60 bakkelser på ca. 10 cm. (efter Gaston Lenôtres opskrift) bruges:

1/4 l. mælk og vand, halvt af hver
110 g. smør
2 små tsk salt
2 små tsk. sukker
140 g. mel
5 æg
20 g. flormelis


1. Forvarm ovnen til 220° C.

2. Kog væske, smør, salt og sukker op i en gryde. Tag gryden af varmen og tilsæt melet. Kom gryden tilbage på varmen og tør dejen et minut mens der røres.
3. Hæld dejen i en varm røreskål og pisk to æg i. Pisk endnu to æg i og så det sidste. Der skal kun piskes indtil dejen er ensartet.

4. Kom dejen i en sprøjtepose eller plastikpose og sprøjt vandbakkelserne ud på et stykke bagepapir. Drys med lidt flormelis, det hindrer, at bakkelserne falder så let sammen.

5. Bag i 15 minutter ved 220° og så 15 minutter ved 200°. Under den sidste halvdel af bagningen holdes ovndøren åben med en træske. Bakkelserne må ikke blive for tørre - så er de kedeligheden selv - måske skal de have mindre end de 30 minutter.

Bruges alt dejen skal der bages 3 plader. Dejen kan fint fryses - så holder den en måned eller to.

Mens bakkelserne bages røres cremen, som de skal fyldes med. I lørdags brugte vi mest hindbærcreme. Til 15 kager bruges

1/2 l fløde, som er pisket
300 g hindbær, frost er ok
4 spsk. rørsukker


1. Hindbær og sukker varmes op i et par minutter. Tag gryden af varmen og lad sukkeret smelte.

2. Når de er håndvarme presses hindbærrene igennem en sigte, så kernerne ikke kommer med. Vend hindbærpuréen med fløden. Smag til, evt. skal der mere sukker i.

Når kagerne er kølet af skæres de 3/4 rund om og hindbærfløden
sprøjtes inde i dem. Der kan drysses med flormelis eller glaseres med et par skefulde hindbærpuré rørt med det dobbelte mængde flormelis.

Ingen kommentarer: