Sider

søndag den 16. august 2009

Frisk koriander

Sidste år løb vi hurtig tør, i år er der mængder. To hele u-utyndede rækker i haven. Række to, fordi drengene ovenpå kan også godt lide den. Men hverken de eller jeg er kommet i gang, og nu er der frøsætning. Må hellere...Korainderrejer forleden. 6 minutter under ovngrillen med en variation over marinaden med hvidløg, lime, chili.Det er fast food. Delikat sammen med en tysk Riesling med lidt alder - altid god til orientalsk mad og til frisk koriander. Her en Spätlese 1990 fra Alsheimer Fisherpfad marken. Producenten er Rappenhof, en gammel bekendt.
Prøver også at udtrække friske blade og frø i olie, og se om det interessant i smagen kommer med. Her i majsolie på grund af den neutrale smag. Har tænkt mig at lade den stå og trække - mørkt - et par uger i skabet og så si bladene fra.
I aften ovngrillede perlehønebryster i en marinade af lys og mørk soya, hvidløg, rapsolie, salt, peber, rørsukker. Koriander.

Havde tænkt mig at bruge rødderne efter inspiration fra foodfanatic, men de var helt umulige træede.
Så blev det bare bladene. Rieslingen er også super her.

2 kommentarer:

Anders sagde ...

Lyder spændende. Har et udpræget had-kærlighedsforhold til koriander - endelig ikke for meget!

Vær forsigtig med olie-ekstraheringen. Har selv prøvet at vende tilbage til flasker med et tykt lag mug. Det skal være helt, helt dækket. Andre foreslår lynblanchering inden olien kommes på.

kimmm sagde ...

Hehe koriander... mit hadforhold blev til en slags superlyst for en del år siden, måske har den en eller anden stof i sig.

Tak for advarslen. Jeg kom et par afskåret cm af et plastbæger under låget til at holde bladene ned - men jeg fik billedet af muggen på nethinden og kom olieglassene på køl i aftes.

Bang for, at blanchering, selv lyn-, vil forstyrre det æteriske finhed.