Sider

lørdag den 6. juni 2009

Stegt polenta

Mens det var sommer kom der alligevel polenta på bordet, trods alle mine klager over vejret. I dag stegte jeg resten.

Polenta'en, der ikke bliver spist, mens den er i grød-fasen, kommer på køl i gryden. Jeg laver altid ekstra til stegning. Den stivner til en sjov klump. Den kan også hældes ud på en tallerken, mens den er blød, hvis formen skal være mere regelmæssig.

1. Den kolde klump skæres i rimelige tynde skiver, 4-5 mm. Panden varmes op til høj mellemvarme. Olien varmes op, jeg brugte koldpresset rapskim- i dag, den tåler de høje temperaturer bedre end olivenolie.

2. Skiverne steges indtil de er sprøde og gyldne. Denne polenta er lavet med ost og smør, så skiverne bliver ekstra sprøde, når de steges. De lægges på køkkenrulle til at tage overskydende olie efterhånden som de er færdige. Stegt polenta skal spises varm, så kom de stegte skiver i en 50° ovn, hvis ikke de spises med det samme.
Super tilbehør til hvid forårsminestrone, dampede kæmpemælkebøtter dryppet med olie og endnu et glas af den langlivede Barolo.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Jonas, I just looove you and your cooking!! Why? Go to Youtube and search for MamaDenmark - you'll see. Thanks a lot for a whole lot of inspiraton. You're the best!

kimmm sagde ...

Thanks, Ma!