Sider

mandag den 22. juni 2009

Hyldeblomstcreme, opskrift

Kom over overspringene og lavede cremen færdig. Og enden er god, den lugter og smager vidunderlig. Skt. Hans essens. Til jordbær i morgen - kan ikke være mere sommer.

Det er almindelig kagecreme smagt til med hyldeblomster. Til en ornlig portion til 4 bruges:

1/2 l. mælk
1/2 stang vanilje, flækket
6-8 hyldeblomster, de største stilke fjernet
6 æggeblommer
150 g. stødt melis
35 g. maizena

1. Kom vaniljestang og hyldeblomsterne i en gryde med mælken. Kog mælk, vaniljestang og hyldeblomster langsomt op. Rør hele tiden, den brænder nemt på.

2. Pisk æggeblommer og sukker i en anden skåle, indtil massen bliver hvid. Bruger man rørsukker bliver den ikke helt hvid, men lysebrun. Rør maizena'en i uden at piske.

3. Hæld den varme mælk - gennem en si - i æggemassen, mens der piskes langsomt. Hæld cremen tilbage i gryden og sæt den over ilden. Bring den op til kogepunktet og pisk kraftigt i ca. et minut, indtil cremen bliver tyk. Nu brænder den endnu nemmere på...
4. Hæld cremen i en skål og afkøl. Lidt smør på overfladen hjælper med, at der ikke danner skind. Endnu mere effektiv er at komme cremen i en plastpose, når den er kølet lidt af. Når den så skal bruges, klippes der hul i et hjørne af posen og cremen presses ud. Det er en nem måde at få cremen pænt ned i glas - f.eks. til trifli.

Cremen holder sig fint nogle dage i køleskabet i en lukket beholder. Er der kommet klumper i, kan den presses gennem en si før brug.

1 kommentar:

Unknown sagde ...

Hej Jonas.
Nu er det jo ikke lige sæson for hyldeblomsters - kan man lave den med koncenteret hyldeblomsters saft, uden at cremen bliver tynd?