Sider

torsdag den 18. juni 2009

Torskerogn med peberrod

Stadig mad-doven. Noget torskerogn fra i går. Rører den lind med rapsolie, fintreven peberrod, salt og et par spsk. kogevand fra kartoflerne.

Samme procedure som i går. Tit bruger jeg hjemmelavet rapsolie mayo til at bind rognen sammen med. Det er rigtig lækkert, men denne virker lettere i munden, også bagefter. Og siden jeg spiste gårsdagens ny nordisk picnic vil jeg bare have mere af den lette, direkte velsmag.

Meget spændende, picnic'en gav en form for mad-lykke, som jeg mest forbinder med at spise sydpå. Når nuancerne er helt fintunede, og maden lander rigtigt i kroppen. Flow. Uanstrengt, elegant.
Ikke at forveksle med fint. Nærmest det modsatte. Har altid tænkt, at det skabes ved, at madtraditionerne er vokset ud et lokalt område og har udviklet sig over laaaang tid til at passe til hinanden og menneskerne. Tænk hvis vi kunne skabe/genfinde det her...

Dagens kartofler er havens første nye Sieglinder. Lidt fastere end i gårs Gourmandine, de var til gengæld sødere. Begge en smule vandet. Delikate.

Ingen kommentarer: