Sider

mandag den 31. marts 2008

Tøm skuffen!

Minestrone er måden at få ryddet grønsagsskuffen for de overskydende kartofler, kvarte pebre og slatne forårsløg, den altid synes at være fuld af.

Glæden ved at bruge saftige, friske råvarer kommer i skarp konkurrence med fornøjelsen ved at forvandle skuffens usleste rester til en klassesuppe.


Som jeg har skrevet før, er minestrone ikke en opskrift, men en grundlæggende fremgangsmåde, som varieres efter de grønsager, man har. Madklubben i aften får de obligatoriske løg, kartofler og gulerødder, plus squash, toskansk palmekål, forårsløg og sølvbede. Pynten er forårsløgtoppe og kraftige, nye fennikelskud fra haven.
Vinen til er Borgale, Falescos 'ny vin' eller Novello. Det er en IgT, regionsvin, fra Rom området, Lazio. Årgang 2006, så den er jo ikke længere ny. Bare lavet godt nok til, at den stadig er charmerende - saftig og frugtig, let og med en lille sødme, som går fint med alle de grønsager, tomaten og den røget smag fra baconen i suppen. Et herligt lille glas - fra en producent, som jeg mest kender for de lidt kedelige supermarkedsvine. Købt hos Carlo Merolli.

Ingen kommentarer: