Sider

onsdag den 12. marts 2008

Appelsinsalat

Lavet af nogle store, meget søde navels, som tilbehør til en super søndagsmiddag af lammetagine og den marokkanske delikatesse, pastilla.

Frugtens sødme og smag er altafgørende for, hvor god salaten bliver. Er appelsinerne ikke rigtigt gode, er det bedre at lave noget andet. I øjeblikket er der nogle fine fra Kreta - bla. Irmas. Min grønthandler har også nogle store, søde marokkanske blodappelsiner. Navels begge to.

Til 4:
4 appelsiner
1 spsk. raps- eller olivenolie
2 spsk. pomerans saft eller 1 spsk. hver appelsin- og citronsaft
1 spsk. mynteblade, skåret i tynde strimler
en smule salt
1/2 tsk. sukker, evt. pomeranssukker

Appelsinerne skrælles med en kniv, så det hvide kommer med. Se hvordan her. De skæres så i skiver på tværs og lægges pænt, f.eks. taglagte, på et fad. Resten af ingredienser blandes til en dressing, som hældes over appelsinerne. Drysses til sidst med mynten og stilles koldt indtil den skal spises. Den har godt af at stå et par timer.

Salaten er traditionelt tilbehør til kødretter. At bruge pomerans giver en ekstra og eksotisk dimension i aromaen. En god variation laves med rødlige sorte oliven, f.eks. de græske Kalamatas, og lidt friskkværnet sort peber. Minus mynten, måske med lidt persille.

Ingen kommentarer: