Sider

lørdag den 16. februar 2008

Flere pomerans

Denne gang ud fra et par ideer af Camilla Plum. Pomeranssukker, revet pomeransskal blandet med rørsukker. Her 1 spsk. skal til 2 spsk. sukker, det kan nok også bære mere sukker. Til krydring af søde og salte retter. Camilla skriver at blandingen kan holde sig længe i køleskabet.

Og så griseskanker langtidsbraiserede med pomeranssaft, svesker, korianderfrø, rødvin og korender. Camillas opskrift er med vildsvinbov eller -nakke, skankerne fungerede supergodt. Vi snakkede om, at den lidt sure sauce skulle have været monteret med smør til sidst. Jeg har lige spist resterne og er glad for vi ikke gjorde det. Polenta til, helt rigtigt.

Hov, jeg kommer lige i tanke om, at der skulle have været ristede pinjekerner drysset over retten til sidst. Det havde nok givet den lille fedt-kontra til syrligheden som manglede.

Vinen til var også superb, en Minervois La Livinière, Cuvée Gaïa 2001. Mest Syrah, som tit ikke får mig op af stolen i Rhône versionerne. Stilen i Minervois passer mig bedre, blødheden i frugten synes tydeligere. Denne har også en suveræn balance mellem frugt og træ. Blød og samtidig med syre nok til at kunne håndtere saucen.

Købt fra kooperativet Les Tres Blasons ved byen Minerve på en meditativ biltur alene igennem det sydfranske med Aïda højt i højtalerne.

Ingen kommentarer: