Sider

onsdag den 20. februar 2008

Creme brulée med røget the

Lapsang Souchang er røget the. Jeg har en pose stående, til når lysten til den popper op på lystavlen en gang i mellem. Den passer ekstremt godt til orange marmelade og andre pomeranserier, så jeg drikker en del i øjeblikket.

Her er den smagsgiver i en creme brulée, som skal serveres til pomerans-mandelkagen i et forsøg på at humanisere kagens bitterhed. Creme brulée til 4:

1/2 l. piskefløde
85 g. (rør)sukker
2 spsk. m. top Lapsang Souchang
5 æggeblommer

2-3 tsk. sukker til den brændte skorpe

Fløden bringes langsomt i kog med de 85 g. sukker og teen. Teen var i en tepose. Bladene kan også kommes direkte i fløden, så skal de sies fra før fløden blandes med æggene.
Fløden afkøles. Når den er lunken tages teposen op - eller fløden sies - og fløden røres sammen med æggeblommerne. Cremen hældes i en stor form, evt. flere mindre portionsforme, så den er ca. 1 1/2 cm. tyk.

Bag cremen i forvarmet oven ved 110°C indtil den er sat. Det tog 50 minutter her - der kan godt gå længere eller kortere tid. Stil den koldt.

Lige før den skal spises, skal cremen brændes. Den resterende sukker drysses jævnt ud på cremens overflade. Så skal sukkeret karameliseres, så der kommer en tynd, sprød skorpe. Sjovest at gøre med en creme brulée brænder. Også nemmest. Huset ejer ikke en, men det gør mine gæster. Ellers var den kommet en tur under ovnens grill. I en brædepande med isvand i et stærkt bevogtet minut eller to. Cremen blev rigtig god. Lars og jeg kunne ikke lade resten stå, skiftedes til at tage en lille skefuld til... en til... og en til... Den passede også fint til kagen, som har potentiale, selv om den aldrig slap af med sin umenneskelige bitterhed.

Ingen kommentarer: