Godt nytår! Jeg er så heldig at være ved Vadehavet og fejre nytår hos en gammel veninde og partner in crime udi spændende projekter. I går gik vi tur på den flade strand ved Hjerpsted kirke, og sluttede af med en kop kaffe og nogle goderåd i bilen, i ly for blæsten. Goderåd er en sønderjysk specialitet, Bodils mand Kristian har lavet vores. Man bruger:
250 g. smør250 g. sukker4 ægreven skal af 1 citron500 g. mel
Sukker og smør røres sammen, så røres æg og citronskal med. Melet røres med lidt ad gangen. Kagerne bages gyldne, ca. 2 min. på hver side, i et goderådsjern. I sin dejlige og oplysende Sønderjysk kogebog skriver Inge Adriansen at jernet 'smøres med en flæskesvær efter bagning af hver kage.' Hmm... Hun bruger også 2 tsk. kardemomme i stedet for citronskal.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar