Swapan og hans to kollegaer bor ovenpå i et halvt år, mens de arbejder på et softwareudviklingsprojekt her i landet. Om fredagen laver han en store gryde kyllingekarry, som spises der og et par gange til i den kommende uge. Vi har i flere uger snakket om, hvordan han gør, i fredags blev jeg inviteret til at spise med.
2 kg. kylling uden ben
marineres et kvarters tid i
3 - 4 spsk. chilipulver
3 - 4 spsk. stødt gurkemeje
3 spsk. stødt koriander
2 spsk. salt
2-3 spsk. vegetabilsk olie, gerne sennepsolie.
Imens steges
2-3 store grofthakkede løg
1,5 spsk. hvidløgspasta eller 3 fed hakket hvidløg og
1 grøn chili, hvis man kan lide det hot
i lidt olie i en gryde, der er store nok til kyllingen. Når løgene er gyldne steges
2 store kartofler, skrællede og i store tern
med. Så vendes kyllingen i og det hele steger et par minutter, mens man rører i det.Når det begynder at afgive vand tilsættes
3 glas vand
og karryen simres færdig. Swapan gjorde det i en trykkoger, de har med fra Indien, det tog 10 minutter. I en almindelig gryde, går der nok 20 på lav varme. Vi spiste den med ris og mango chutney. Mmm...
English
Ingen kommentarer:
Send en kommentar