Sider

fredag den 20. april 2007

Graham cracker crust

Endnu en amerikansk klassiker, som skal med i kogebogen. Almindeligt - og min favorit - til cheesecake. Disse mini-bunde skal bruges til små lime tærter, inspireret af en anden ameriklassiker, Key Lime Pie. Dejen er presset ned i de små kagekapsler med glasrøret fra vanillebønner. Til 2 tærter eller 30 mini'er bruges:

20 digestive kiks
0,8 dl. sukker
150 g. smør, smeltet

1. Mas kiksene til de bliver en nogenlunde ensartede rasp. Bland raspen med sukker og det smeltede smør. Fordel blandingen i 2 tærteforme eller i ca. 30 mini muffin forme. Pres dejen ned i formene, og op af siderne, evt. med et glas eller lignende.

2. Bag bundene i 15 min. ved 150° indtil den har fået lidt farve. Bag de små bunde i lidt kortere tid. Tag dem ud af ovnen og afkøl inden fyldet kommes i.

2 kommentarer:

Marlene S.J. sagde ...

I LOVE YOU! Har lige skrevet en masse amerikanske kage opskrifter af som skal afprøves og siden undret mig over hvordan jeg skal lave en nogenlunde autentisk "Graham Cracker Crust"... kender dem jo slet ikke, så havde absolut ingen idé om hvilken slags kiks der ville passe bedst =p

Tak skal du ha',
mhv Marlene S.J.

kimmm sagde ...

hehe... fornøjelse med alle kagerne!