Sider

lørdag den 7. april 2007

Brændenældesuppe

En skål brændenældesuppe hører til forårsvelkomsttraditionerne, de indre bekræftelser på, at solen og foråret er kommet igen. En lettelse at konstatere, jeg er aldrig hundrede procent sikker om vinteren.

Brændenælder brænder - der plukkes med handsker eller med en plastikpose om hånden. Det er de nye skud - de yderste 2-3 centimeter - der bruges, cirka to deciliter
per person. Jorden vaskes af i flere omgange koldt vand og bladene hakkes groft.

Et halvt, finthakket skalotteløg steges i lidt smør i en lille gryde. Når løget er gennemsigtigt vendes nælderne i og det hele steges endnu et par minutter. To deciliter hønsebouillon og peber - et par omgang med kværnen - kommes i. Suppen koges igennem i 3-4 minutter indtil brændenælderne er møre, og før de helt har mistet den grønne farve. Suppen smages til, der skal evt. salt i.

S
om andre mørkegrønne blade - kørvel, spinat, sølvbede m.fl. - passer brændenælder godt til æg. Her æggesalat på ristet brød.

Ingen kommentarer: