Sider

tirsdag den 1. december 2009

En fantastisk kalkun: The End

Efter andendagens kalkunsandwich og lidt pilleri var Thanksgiving-fuglen næsten bar. Mens vi er med traditioner, blev skroget kogt med lidt urter til suppe i søndags.

Efter halvanden times simring har fonden vist trukket den smag, der kan trækkes. Suppen sies. Den er så klar til at samle med det tilbehør, man vil have. Jeg havde 70'ernes Mulligatawny suppe i hovedet, så tilbehøret - til ca. 5 dl. fond - blev:

1 gulerod, i tynde skiver
en stor håndfuld champignons, i tynde skiver
en spsk. smør
1/2 tsk. karry
evt. 1/2 chili, finthakket
2 spsk. hvedemel
1 stang bladselleri, i tynde skiver
en håndfuld af det grønne af en porre, i papirtynde skiver
1/2 æble, i små tern

1. Gulerodskiverne koger med indtil de er næsten møre, 6-7 minutter.

2. I mens steges champignoner i smørret på en lille pande. Når kanterne er blevet brune røres karry, evt. chili og hvedemel i og blandingen steges igennem i et par minutter.

3. Suppen hældes op i champignonerne ad 2-3 omgange og piskes igennem, så der ikke er klumper i og suppen er jævnet lidt. Porreskiver og æbler koges med det sidste minut. Suppen smages til og serveres rigtig varm - så løber øjne og næser lidt :..-)

Har kalkunen ikke ligget i let saltlage inden stegningen skal der også salt i.

2 kommentarer:

Malou Klidmoster sagde ...

Sikke en masse dejlig mad du fik ud af den kalkun. Jeg er behørigt imponeret :-)

kimmm sagde ...

Tak for de søde ord :-)

Det er en familie tradition at koge suppen til sidst, men for tiden er jeg også helt optaget af at bruge alt på dyrene....