Gingerbread er den amerikanske version af peberkage. Opskriften her er til en ret sprød dej. Nogle laver gingerbread mere brød-agtigt, men så kan man ikke bygge så præcist med det. Portionen her er til et større hus... eller denne grotte med lidt ekstra. Der bruges:
2,8 dl. brun farin
1,5 spsk. mørk sirup
180 g. stødt melis
4 æg
9,6 dl. hvedemel
2/3 tsk. hver stødt ingefær, stødt kanel og stødt allehånde
1. Det blødgjorte smør piskes sammen med brun farin og melis i en skål, der kan rumme alle ingredienserne. Æggene og siruppen røres i.
2. De tørre ingredienser sigtes sammen i en anden skål. De tørre ingredienser røres i æggemassen indtil blandingen lige er samlet - der skal ikke røres for meget. Dejen æltes på et meldækket bord indtil den er ensartet. Den pakkes ind i plastfolie og hviler 1 time i køleskabet før den rulles ud. Den kan godt stå flere dage inden den bruges, hvis den er pakket godt ind.
4. Dejen bages i ca. 15 minutter i en 190°C forvarmede ovn uden varmluft. Den del af dejen, som 'dryppede' ned og blev til tykkere stykkere fik 10 - 15 minutter længere, så blev de også sprøde. Ligger dejen ikke på aviser bages stykkerne på bagepapir eller en smurt plade.
4 kommentarer:
wauw hvor er det flot. Havde slet ikke tænkt på, at man kunne lave en grotte, så tak for dejlig inspiration. Ked af at læse om anklen. Håber den heler hurtigt. Glædelig herfra.
tak for ønskerne... god juletid til dig
Vil gerne bruge opskriften, men hvor længe skal den bages og grader?
Undskyld, det glemte jeg lige...
Dejen bages på bagepapir eller en smurt plade i ca. 15 minutter i en 190°C forvarmede ovn uden varmluft.
Håber ikke det er for sent - jeg vil rigtig gerne høre om dine erfaringer, hvis du bruger opskriften. God fornøjelse.
Send en kommentar