Det er sæson for granatæbler. De røde kerner ligner noget, der er udtænkt til jul. De har en særlig plads i mit madhjerte, og jeg spiser dem næsten hver dag for tiden.
I dag i en salat af nashi-pærer, julesalat, ristede mandler og tynde skiver saltbagt gåsebryst. Purløg. En genial kombination - tak til Camilla Plum - og en af de ting, som de vandige nashi-pærer er rigtig god til. Mængder til en frokostsalat til 6 er:
3 julesalat, gerne hele blade
5 nashi-pærer i tynde både
1 dl. mandler, hakket groft og ristet
kerner fra 1/3 granatæble
1-2 saltbagte gåse-/andebryst, i tynde skiver
en lille håndfuld purløg
Dressingen blandes af:
3 spsk. koldpresset rapskimolie
3 spsk. appelsinsaft
1 tsk. smule citronsaft
1/2 tsk. Dijon sennep
salt og peber
Salaten samles lige før serveringen, og pærerne skal også skæres til sidst, de bliver nemt brune, hvis de står.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar