Sider

tirsdag den 18. august 2009

Koriander... ander... ander

Der gøres (lidt) indhug på bestanden. Tøm køleskabs-/restemad i går med lynstegt bladselleri, sukkerærter og perlehønerest fra i går. Lynstegt som i grundopskriften.
Til aromatiserinen af olien - et par spsk. - bruges
et halvt fed hvidløg og 1 cm. tommeltots-tyk frisk ingefær, begge i tynde tændstikker, silketråde.

Når de har fået et minut i det hede olie og er begyndt at blive gyldne tilsættes
2 stængler bladselleri, i skråtskårne skiver
1 cm. tørret chili, klippet i småstykker

Efter de er vendt 1 minut i olien tilsættes
en stor håndfuld sukkerærter
rest perlehønebryst, i skiver

Der vendes et minut til, varmen skrues ned og i panden kommes
3 spsk. vand
1 spsk lys soya
2 tsk. fiskesauce
et lille håndfuld friske korianderblade, hakkede
evt. lidt salt

Efter endnu et minut eller to er bladsellerien næsten mør, sukkerærterne flotte grønne og sprøde
og hønen varmet igennem. Så tilsættes
1 tsk maizena rørt med
1/2 dl. vand

Der røres godt endnu et minut eller to, indtil saucen er tyknet lidt. Retten hældes op med det samme og dryppes med
10-15 dråber sesamolie
Spist med ris, og mango vendt med lidt stødt spidskommen, cayenne og salt. Et glas petroleumslugtende reste-Riesling til. Dejlig snert af korianderlugt på hænderne hele aftenen.

Ingen kommentarer: