Sider

lørdag den 29. august 2009

Gratinerede Indigo-rørhatte

Punktstokkede indigo-rørhatte - årets første. Stod pludselig der, på vejen hjem fra arbejde. Føles som en gave. Marvelous things.

Og se min flotte, nye Mora svampekniv! også en gave. Fra sidste jul. Endnu en marvelous thing. Indviet som podekniv i marts, men i går var svampedåben.
Med Bra osten i køleskabet må svampene gratineres. Fremgangs- måden er god til mange svampe, og særlig super til de faste, smagfulde rørhatte, som Karl Johan, Brunstokket rørhat og Indigo-rørhattene.

Svampene skæres i skiver og vendes med olivenolie, hakket persille, salt og peber i et par flade portionsforme.


Parmesan - hvis man ikke lige har en Bra - rives over sammen med en skive udtørret brød. Halvanden til to spiseske af hver.
Svampene gratineres ved 220°, ikke varmluft, indtil svampene er bløde og overfladen er sprød og gylden, ca. 20 minutter.

Ingen kommentarer: