Crumble = frugt bagt med låg, en koncentrat af New Jersey sommerbarndom. Når vi kom hjem fra en søndags morgentogt med spandfulde af brombær - vi var en af de få familier, da ikke gik i kirke - fik vi varm brombær crumble til brunch.
30 g. smør
1/2 dl. mandler
1/2 dl. rørsukker
1/2 dl. hvedemel
5-6 dl. modne brombær
1. Låget laves: mandlerne ristes gyldne i smørret. Rørsukker vendes i mandlerne og steges over mellemvarme indtil det er lidt karameliseret. Hvedemelet røres i og steges med et par minutter. Blandingen skal ligne groft, let klumpet sand, som holder formen lidt, når den trykkes sammen.
2. Brombærrene fordeles i 4 portionskåle eller samles i en form, som er lidt bredere, end den er dyb. Låget lægges på med ske og presses lidt sammen, så den dækker frugten.
3. Crumblen bages i en forvarmet 200° ovn, indtil låget er stivnet og har fået lidt farve, ca. 25 minutter. Spises varm, lun eller kold, evt. med en skefuld af noget mælket - græsk yoghurt, vanilje is, kagecreme...
Laves det med ferskner bruger jeg mørdej som låg, og så er det en cobbler. Måske en endnu større delikatesse. Ellers savner jeg bare at bo bag en ferskenplantage. Se Ms. Glaze aug 15. for en flot Peach Cobbler opskrift.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar