Lækkert og enkelt. Kræver lidt kalvefond, der er desværre ikke mere i fryseren. Men den rummer en del andre små frosne poser med væskesjatter, der har været tilovers fra kogt eller braiseret kød. De virker fint, og er meget bedre end bouillontern, selv om de kan jo også bruges, når man er helt blank. I aftes virkede det fint at bruge fond fra vinbraiserede svinekæber i saucen, som er til hareryg med sennep.
1 skalotteløg, hakket fint
15 g. smør
1 spsk. sennepkorn
evt. 1 dl. vildt- eller kalveboullion
evt. 1 dl. creme fraiche 38%
1. Steg det hakkede skalotte i smørret i en gryde, uden at løget tage farve.
2. Kom sennepkorn og fond i gryden. Kog saucen ind uden salt og peber, indtil smagen er god og kraftig.
3. Når stegen er færdig, hældes skyen fra og skummes. Kom den i saucen og lad den koge med et par minutter. Smag til med salt og peber. Saucen kan koges igennem med creme fraiche, hvis den skal være tykkere og mindre gennemsigtig. Servér varm.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar