Vi fik den ovnstegt med sennep. Virkelig lækker, kødet er fint, tæt og mørt, med lidt mere kraft i smagen end kanin. Med perleløg, sennepsauce, små, hele sukker-eddike bagte rødbeder og polenta (minus ost). Æble-is med karameliserede pecans til dessert. Egentlig efterårsmad, men det passede fint til denne regnfuld april aften.
ryggen fra en ung hare
30 g. smør
2-3 spsk. grov dijonsennep
5 tynde skiver fersk flæsk eller bacon
salt og peber
20-30 perleløg, pillede
30 g. smør
2 tsk. rørsukker
1. Forvarm ovnen til 200°C. Jeg bruger ikke varmluft her. Brun hareryggen i 30 g. smør på alle sider på en pande. Smør den med sennep og bardér med flæskeskiverne. Drys den barderede ryg med salt - ikke hvis det er bacon, der bruges - og peber. Kom den i et ovnfast fad med lidt kalvefond eller vand i bunden.
2. Steg ryggen ved i ca. 35 minutter, dryp tit med skyen.
4. Ryggen tages op og holdes varm, mens saucen laves færdig med skyen fra fadet. Skær fileterne fra benene - de har form som to pølser, én på hver side af rygraden - og skær dem i tykke skiver. Servér på et varmt fad med løgene omkring og et drys persille eller bladselleriblade til pynt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar