Sider

tirsdag den 6. november 2007

Græskarsuppe med kylling og oliven

Den tog ikke mere end en halv time at lave, og smagte dejligt, suppen på den bagte græskar. Jeg endte med at bruge:

1/2 l. rest af bagt græskar
resten af en stegt kylling:
ca. 1 dl. kyllingkød
ca. 1/2 dl. sky
6 perleløg
1 fed hvidløg
6 oliven

1/2 l. vand
3 spsk. kirsebæreddike
1/2 hønsebouillonterning
2 spsk. creme fraiche 38%
salt
lidt hakkede bladselleriblade

Græskarkød skrabet af skrællen, sky, løg, hvidløg, 1/4 l. vand og halvdelen af eddiken varmes op. Blendes med stavblender. Smages til med mere eddike, bouillon, vand, creme fraiche og salt. Serveres med kyllingkød, oliven og selleriblade på.

I glasset Riesling Kabinett 2005, fra
Fritz Allendorf i Rheingau, købt hos Tysk Vin Klub. En begavet ledsager. Frisk, med dejlig rieslingsmag, og med den lille sødme, som hører til genren, og som går så godt sammen med græskarsmagen.

Ingen kommentarer: