Seared = stegt knapt 1 minute på hver side. Tunen får en stegeskorpe og forbliver rå indeni. Siderne har fået lidt farve her - skulle den have set pænere ud, ville jeg have skåret det fra, så man kunne se tunens rå rødlige farve mellem de to lysegrå sider.
1 tunbøf per person. Fisken skal være af sushi kvalitet, da det meste af den spises rå. Her er presset en spiseskefulde sesamfrø og et drys salt på hver side før stegningen. Tunen er stegt i koldpresset rapsolie, men en neutral olie som majs- havde været fint.
Når tunen tages af panden vendes en god håndfuld frisk spinat i den tilbageblevne stegeolie indtil den klasker sammen. Så hældes saucen på. Den er rørt sammen af:
saften af en lime
1-2 spsk. soya
1 tsk. sød chilisauce
2 spsk. hakkede korianderblade
1/2 tsk. rørsukker
Spinat og sauce varmes igennem, det tager 1-2 minutter. Tunen kan spises varmt eller lunt. Serveret med lynstegte grønne asparges. Resterne var også helt fantastisk spist kolde dagen efter til frokost.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar