Sider

onsdag den 30. december 2009

Godt Pre-Nytår!

Ganske rigtigt er lysten til østers dukkede op igen. Utænkeligt for bare nogle få dage siden, mens det hele var nedsunket i kanel, sprødt gåseskind og kirsebærsauce.

Men tiderne skifter... og vi spiste en lille, afslappet pre-nytår i går. Startende med østers. Både fra Frankrig og Limfjorden, bare for at minde om forskellen. På klassisk vis, med rødvinsedikke spædet op med en smule vand, og helt finthakkede skalotteløg.

Lars fik øvede sig i at åbne, en gang skal være den første. Han bandede en del, men åbnede blev de, og der var næsten ingen skalstykker i dyrene.

Så kom Anns jordskokkesuppe, med et let drys timian. Lækker, ren nytårsmad.

Derefter perlehønebryst rullet omkring nogle foie gras rester fra fryseren. Ovngrillet, den sædvanlige opskrift. Med morkelsauce og stykker af pandestegt foie til. Mums.

Ann og jeg havde begge en vin med til prøvesmagning - en Pouilly Fumé og en billig, sydafrikansk crement, som var anbefalet i Politiken. Ingen af dem duede til forretterne, de kunne lige gå til perlehøne. Hvor holder jeg af denne stemning af, at vi prøver os frem sammen.

Barnet havde fået lov til at ønske desserten. Han sagde chokolade, og da det bare skulle være en lille middag, var desserten forskellige rester af husets julechoko. Bl.a. nogle flotte lyseblå kugler fra Summerbird og lidt hjemmelavet valnøddemarcipan.

Med et glas portvin, en Late Bottled Vintage. Årgang 1999 fra Quinta da Gaivosa.
Portvin er tit for tung til min smag, denne er frisk og lidt frugtig, jeg forelskede mig i den på Garagevin i sommers. Importeres af Lars og Isabella, de søde og kyndige mennesker bag VinPort.

Ingen kommentarer: