Sider

fredag den 25. december 2009

Hjemmelavet valnøddemarcipan

Merry Christmas! På denne 25. december, dagen som var jul, før jeg vidste, at jul allerede var i går.

Fin var den i går, en dejlig, lang dag med at hjælpes ad med at lave gås og flæsk og alt det, der skal til. Blandt andet hjemmelavet marcipan. Den er god med kun mandler, men helt anderledes rustik og dyb i smagen, når halvdelen er valnødder.
Vi lavede den mest enkel form, med sukker som det søde. Glykosen havde jeg glemt hjemme, ellers havde vi brugte den - det giver en lidt bedre konsistens, hvis marcipanen ikke bruges med det samme. Nødder og mandler blev kørt igennem kødhakkeren en gang, to gange havde givet en mere fin marcipan. Mængderne er:

150 g. mandler, smuttede

150 g. valnøddekerner
3 spsk. sukker
1 spsk. vand

1. Sukkeret smeltes med vandet, den koges op indtil den får store bobler på overfladen og giver en blød kugle, når en stor dråbe kommes i et glas vand.2. Mandler og nødder køres igennem kødhakkeren, en foodprocessor kan også bruges. Massen æltes indtil den hænger godt sammen. Sukkersiruppen tilsættes lidt ad gangen, indtil marcipanen er tilpas sød.

Hviler den en halv time i køleskabet før brug bliver den mere stiv, vi var ikke så tålmodige.

Ingen kommentarer: