Sider

søndag den 6. september 2009

En lidt for lang pause... frisk tomatsauce

Pludselig er der gået mange dage uden at poste. En kombination af lavkonjuktur i kogelysten og de medfølgende leverpostej på knækbrød mm. Og gamle kendinge, som allerede er skrevet om, når det endelig har været. Ovngrillet poussin, grillede tomater, creme caramel....

Nu er jeg reddet af aftenens bønnesalat med tomater. Tomaterne er lavet som letkogt tomatsauce. Til 2 bruges:

4 flåede, friske tomater
et halvt løg
en skefuld smør
1/2 tsk. rørsukker
salt og friskkværnet peber

Det hele
simres sagt i 20 minutter. Ikke længere. Løget kan tages op eller spises med.
En genial sauce i tomatsæsonen. Den bevarer smagen af frisk tomat, på grund af den korte kogetid. Noget helt andet end almindelig tomatsauce. Traditionelt brugt til flad pasta her i huset.

Den er også super til at vende al dente kogte bønner og lidt stegt skalotter i. Tilbehør i aften til scaloppini med flere skalotter og rødvins-pandeafkog.

Ingen kommentarer: